ВЕЛОТУР СПОЛЕТО, ИТАЛИЯ

ВЕЛОТУР СПОЛЕТО, ИТАЛИЯ

БЪЛГАРИЯ Времето

Като доброволец в сдружение „Диабет, предиабет и метаболитен синдром“ пътувам по програма Еразъм + и участвам в интересни и полезни проекти, запознавам се с хора от различни европейски страни и си създавам незабравими спомени. Такова е и пътуването ми до малкия италиански град Сполето. Пътуваме от Рим и се озоваваме в зелената и богата на минерални извори област Умбрия. Регионът е осеян с малки градчета, накацали по хълмовете, в които се докосвате до италианската история, изобилието от вкусна местна храна.

Велотуризмът тук е много добре развит и най-добрият начин да се потопите в атмосферата е да го направите на две колела. Поводът за нашето посещение е участието ни в проекта DIABETIC RUNNERS AND CYCLISTS FOR MORE SPORT FOR ALL IN EUROPE” в подкрепа на активния начин на живот и хората с диабет, който е част от ежегодния велофестивал на община Сполето. Освен нашата българска група от 22 човека са включени участници от 16 европейски държави.

Бъдете активни и спортувайте!

One Reply to “ВЕЛОТУР СПОЛЕТО, ИТАЛИЯ”

  1. Страхотни снимки от проекта в Италия, в който наши 22 диабетици участваха в колоездачна обиколка на Сполето и се забавляваха с други свои колеги от 16 държави.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Translate »