СУПА ЗА ЦЕНИТЕЛИ

СУПА ЗА ЦЕНИТЕЛИ

БЪЛГАРИЯ Времето

Доста често познати, приятели и туристи искат от мен да им препоръчам място, където да хапнат в Пловдив. Не съм от хората, които обичат да посещават редовно ресторанти, заведения и прочие, а и рядко давам препоръки, но си имам някои любими места в града и реших да споделя с вас за едно от тях – Супа Бар – Пловдив.

IMG_0713

Заведението се намира близо до Главата, на няма и 5 минути от Централна поща, на улица “Виктор Юго” 27 (пресечка на ул. “Гладстон”). То  е от типа за бързо хранене,   но е много приятно и уютно, персоналът е усмихнат и любезен, а супите……

IMG_0709

IMG_0698

IMG_07074 IMG_0706

IMG_0699

Супите са като приготвени от баба и има за всеки вкус и за традиционалистите, и за експериментаторите. Всеки ден менюто е различно. Любителите на класическите супи могат да избират между гъстата пилешка супа, телешко варено, боб чорба с наденица, супа топчета и др.. По-ексцентрични са картофената супа с гауда, крем супа от броколи, ориенталска леща, крем супа от печени чушки и сирене фета и още много изненади.

IMG_0710

А когато не се чувствам добре, боря се с някой вирус или със студа, винаги си хапвам от шкембе чорбата за ценители. Тя е моето тайно лекарство и винаги си тръгвам от Супа Бара с нови сили и в по-добра кондиция. Шкембе чорбата е и единствената супа, от която можете да си поръчате малка или голяма. Разликата е в грамажа на шкембето, бульонът е еднакво количество.

IMG_0704

Може да си вземете “Супена карта”, на която ви слагат печати при всяка закупена супа и след като съберете 9 печата ще получите безплатна супа.

20180131_160202

20180131_160212

За гладниците предлагат също основно ястие и десерт.

За разлика от повечето заведения в Супа Бар – Пловдив може да си хапвате супа по различно време на деня, тъй като работят от 8:00 – 23:59 часа, а в петък и събота денонощно.

От 2018 година Супа Бар – Пловдив е с нов интериор, със свежа приятна атмосфера.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Translate »